Vi skänker 30.000 kr till Göteborgs Stadsmission för att vara med och förändra för barnfamiljer som lever i fattigdom.  För barnfamiljer som lever i fattigdom är julen extra tuff. Föräldrarna tvingas prioritera hårt och har inte alltid råd med ens det mest nödvändiga. Att få hjälp med kläder till barnen och en ordentlig måltid när ekonomin inte räcker till gör stor skillnad.
”Julklappsvagnen 2021 samlade in pengar och julklappar, 1000 barnfamiljer fick tacka vare detta klappar, kläder och mat.” Jennie Elheim, Insamlingschef.

Under 2022 kommer vi fortsätta att låna ut en Toyota Proace Verso till deras verksamhet.

”Bilen har varit ovärderlig när vi har delat ut våra matkassar och när vi har haft akuta situationer med gäster såsom att köra till psykakuten. Den har också varit guld värd när vi har velat göra aktiviteter med våra gäster som till exempel fisketurer eller åka på läger. För den som aldrig har pengar till annat än det absolut nödvändigaste är det otroligt värdefullt att få hitta på något roligt och avkopplande. Bilen har också underlättat vårt arbete avsevärt när i har behövt åka och handla saker vi inte kunnat få framkört till kyrkan” Jennie Elheim, Insamlingschef.

Intervju med Jennie Elheim, insamlingchef Stadsmissionen Göteborg.

Vad är Stadsmissionen? Hur skulle du förklara vad ni gör för någon som är helt obekant?

Göteborgs Stadsmission finns för göteborgare som lever i hemlöshet, fattigdom och social utsatthet. Vi hjälper till med akuta insatser och stöd för människor att ta sig ur sin utsatta livssituation.
Våra akuta insatser handlar bland annat om att bjuda på mat, dela ut varma vinterkläder  och hygienartiklar. Vår verksamhet är igång 365 dagar om året, till oss är man alltid välkommen för att vila, äta och prata med någon.

Vi arbetar även med mer långsiktigt stöd som syftar till att hjälpa besökaren att förändra sin situation. Det kan handla om att hjälpa till med myndighetskontakter, att erbjuda familjestärkande aktiviteter, platser för arbetsträning och rehabilitering.

Vi driver även flera boenden med stöd, skyddat boende, en avgiftningsklinik och öppenvårdsmottagning, arbetsintegrationsverksamhet samt second hand-butiker.

 

Hur arbetar ni och hur ser en vanlig dag ut för er? Hur känns det att se resultat?

En vanlig dag kan se väldigt olika ut, beroende på verksamhet och tillfälle. I vår öppna verksamhet i S:t Johanneskyrkan i Masthugget möter vi tex runt 200 personer varje dag. Där delar vi ut bröd, serverar frukost, lunch och fika, erbjuder samtal och stöd.

Samtidigt arbetar våra vägledare med att tex följa med besökare till socialtjänsten, vårt familjestärkande team med att hjälpa till med att bygga upp ett socialt kontaktnät, erbjuda gratis aktiviteter och dela ut kläder, blöjor och annat som behövs.

Varje dag kommer någon ett steg längre på vägen mot en egen bostad, en stabil ekonomisk situation eller ett nyktert liv. Det gör vi tack vare stödet från er och många andra generösa göteborgare. Det är fantastiskt.

 

Berätta lite om ert samarbete med Toyota Center Göteborg. Vilken skillnad gör det stödet vi ger?

Toyota Center Göteborg har stöttat Göteborgs Stadsmission i många år nu, vilket har gjort och fortsätter att göra stor skillnad i många människors liv. Tack vare det långsiktiga engagemanget kan vi planera och genomföra viktiga insatser som hjälper och stöttar människor på vägen ur en utsatt livssituation. Att företag som Toyota Center Göteborg väljer att göra skillnad i sitt lokalsamhälle påverkar människors liv och samhället vi lever i, i en positiv riktning, fortsätter Jennie Elheim.

 

Vad skulle du rekommendera att man gör om man är nyfiken på och vill stötta ert arbete?

Vill man lära sig mer om fattigdom, hemlöshet och utsatthet och se hur vi arbetar: följ oss i sociala medier! Vi finns på Facebook (Göteborgs Stadsmission), Instagram (gbgstadsmission) och Linkedin (Göteborgs Stadsmission).

Vill man som privatperson stötta vårt arbete kan man tex swisha en gåva till 90 01 702, köpa ett fint gåvobevis i vår webshop eller bli månadsgivare. All information finns på www.stadsmissionen.org.

Som företag kan ni vara med och bidra genom att bli Göteborgsvän, Göteborgspartner eller Huvudpartner, läs gärna mer på: https://www.stadsmissionen.org/ge-stod/foretag/