Vi erbjuder ett brett sortiment av däck och fälg från en mängd kända tillverkare. Vi hjälper dig med däckservice, hjulinställningar och vi har även däckhotell. Här kan du läsa om lagar och regler för vinterdäck.

Boka ditt hjulskifte eller hjulförvaring här:

Däckservice

Du vet väl att du inte bara kan köpa nya däck och fälgar hos oss. Vi utför all typ av däckservice till personbilar på alla våra verkstäder.

Oavsätt om det gäller hjulinställning, däckförvaring eller byte av däck så finns vi för dig. Eller behöver du kanske bara en statuskontroll av dina däck? Du är alltid välkommen till oss.

Låt Däckspecialen hjälpa dig göra ditt bilägande lättare genom att vara din däckverkstad.

Balansering och hjulinställning

 

Balansering

Att balansera dina däck leder till mindre slitage samt bättre säkerhet.

Balansering av hjulen sker alltid vid byte av däck på personbilar. Dock kan man behöva göra det igen om till exempel ett oförutsätt fall inträffar, så som att balanseringsvikter ramlar av.

Om man känner vibrationer eller obalans i bilen tyder det på obalanserade däck. Då kan en balansering vara lönande för dig eftersom obalans ger ojämnt slitna däck och i längden leder till sämre grepp.

Våra balanseringsmaskiner kalibreras regelbundet för att ge det bästa resultatet för dig.

En balansering kostar i dagsläget 125 kr per hjul.

Hjulinställning

Med rätt hjulinställning rullar dina hjul optimalt, det ger lägre bränsleförbrukning, minskat slitage och säkrare, stabilare körning med bättre komfort.

En hjulinställning kostar i dagsläget 895 kr för en personbil.

Däckhotell och hjulskifte

 

Däckhotell

Genom att ha dina hjul på vårt däckhotell hjälper vi både dig och dina däck att må bättre.

Däckhotell kostar i dagsläget från 800 kr per termin. I detta pris ingår förvaring av hjulen samt hjulskifte när det är dags.

 

Hjulskifte

Låt oss hjälpa dig med att skifta hjulen på din bil.

Är rotationsriktningen på hjulen rätt? Använder jag rätt muttrar/bultar? Har jag rätt dimension på däcken? När man skiftar hjul på bilen är det mycket att tänka på. Därför kan det vara till stor hjälp att anlita oss som hjälp. Dessutom går vi alltid igenom och kollar så att däcken håller rätt lufttryck.

Ett hjulskifte av alla fyra hjulen kostar i dagsläget 395 kr för en personbil.