Se sommarens öppettider här>>
Kontakta oss gärna via formuläret>>

×

Hybrid

Våra hybrider är bryggan mellan förbränningsmotorn och rena elektrifierade fordon.

Varför välja en hybrid?

Vi har mer än 25 års erfarenhet av innovativa hybrider, med mer än 15 miljoner förare på vägarna världen över. Eftersom våra hybrider är självladdande behöver du aldrig stanna för att ladda batterierna. De har regenererande bromsning, så när du bromsar eller rullar, producerar en generator ny elektricitet som lagras för senare användning.

Toyotas hybrider kombinerar en elmotor och en bensinmotor under samma tak. Våra hybrider byter sömlöst mellan förbränningsmotorn och elmotorn för att optimera din räckvidd. Du kör helt enkelt precis som vanligt.

 

Tanka och kör som vanligt

Det är lätt att köra din hybrid. Tanka som vanligt vid en bensinstation och tekniken sköter obemärkt växlingen mellan eldrift och förbränningsmotorn för minsta möjliga bränsleförbrukning och mljöpåverkan.

Självladdande

Till skillnad från elbilar har en hybrid från Toyota ett självladdande hybridbatteri som omvandlar bromsernergi till elektricitet och lagras i hybridbatteriet. Batteriet laddas även med överskottsenergi när du kör, så du är helt befriad från räckviddsångest eftersom du aldrig behöver stanna för att ladda bilen.

Fantastisk räckvidd

Våra hybrider byter sömlöst mellan en förbränningsmotor och elmotorn för att optimera din räckvidd med högsta prestanda. Du kör helt enkelt precis som vanligt!

Hybrid

Våra hybrider är bryggan mellan förbränningsmotorn och rena elektrifierade fordon som du fyller med bränsle genom att tanka som vanligt.

Förkortningen HEV står för Hybrid Electric Vehicle.

Hybrid

Våra hybrider är bryggan mellan förbränningsmotorn och rena elektrifierade fordon som du fyller med bränsle genom att tanka som vanligt.

Förkortningen HEV står för Hybrid Electric Vehicle.

Toyotas hybrider – en för varje storlek och behov

Provkör någon av dessa bilar genom att fylla i bokningsformuläret!

Boka provkörning

Vänligen fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig om din provkörning

1Välj bilmodell och anläggning


2Välj datum och tid

Vänligen observera att detta är en förfrågan för önskat datum och tid.


3Dina kontaktuppgifter

Var god ange ett giltigt förnamn Förnamn
Var god ange ett giltigt Efternamn Efternamn
Var god ange en giltigt e-postadress E-post
Var god ange ett giltigt telefonnummer Telefon
Godkänn integritetspolicyn

Tack för din bokning!

Vi har nu mottagit din bokningsförfrågan om provkörning. Ett bekräftelsemail har skickats till den e-postadress du angivit i din bokning. Vi kommer att höra av oss till dig så snart vi kan och boka en tid som passar. Vill du passa på att boka provkörning av en annan modell? Boka via knappen nedan.

Boka en till provkörning

Hybrid – resurssnålt och ekonomiskt

Med en hybrid från Toyota behöver du aldrig oroa dig över räckvidd. Hybrider tar dig lika långt som en konventionellt bränsledriven bil, men med klassledande bränsleeffektivitet och miljöprestanda. Eftersom våra hybrider är självladdande behöver du aldrig stanna för att ladda batterierna. De har regenererande bromsning, så när du bromsar eller rullar, producerar en generator ny elektricitet som lagras för senare användning.

På Toyota har vi som mål att gå Beyond Zero – bortom noll utsläpp – från att minska efterfrågan på naturresurser, till att arbeta i harmoni med lokala samhällen för att skydda miljön. Genom att tillverka merparten av våra hybrider i Europa kan vi minska miljöpåverkan ytterligare med kortare fraktvägar. Det bidrar till att krympa våra fordons totala koldioxidavtryck och stöder vårt åtagande att minska utsläppen i varje skede av en bils livscykel. Genom åren har våra hybrider sparat mer än 118 miljoner ton CO2 jämfört med utsläppen från motsvarande bränsledrivna bilar.

Batterigaranti

Våra hybridbatterier är tillverkade för att hålla under hela bilens livslängd. För att du ska känna dig trygg har varje batteri en extra 5-års/100 000 km-garanti. Tillsammans med vårt utökade serviceprogram garanterar vi batterierna i upp till 10 år. Vårt returprogram säkerställer dessutom att när hybridbatteriet når sin fulla livslängd, ser vi till att det hanteras säkert och ansvarsfullt. Vårt mål är att återvinna mer än 50% av vikten av varje hybridbatteri.